Per què Zoo?

Tenim clar que la paraula “zoo” està mal considerada en la situació actual a Catalunya.

Però valorant les opcions considerem que és la paraula que engloba la nostra tasca.

Valors d’un zoo

Ens sentim identificats amb els valors que representen el Zoo de Praga, el Zoo de Sant Diego o el Zoo d’Austràlia, entre altres.

  • Professionalitat

  • Educació

  • Cooperació en projectes de salvar espècies en perill d’extinció al nivell mundial

  • Projectes de recerca i reintroducció de la fauna salvatge en el país

  • Cooperació amb l’administració
valors zoo

Adversaris dels zoos

Tenim present que actualment estem perdent l’oportunitat d’arribar a un numero important de visitants i/o seguidors només a causa de les tres lletres en el nom del nostre parc.

Esperem que a poc a poc anem arribant també a la seva oïda.

Els nostres visitants

Els nostres seguidors i visitants són els millors aliats i defensors que tenim. Són ells que expliquen sobre el nostre zoo, com de diferents som i la importància de la nostra tasca.

Mostren valentia, com nosaltres, per crear un canvi cap al futur millor per la fauna salvatge del nostre país i intenten convèncer als altres d’unir-se a aquest canvi.

Públic no sensible a la natura

A més a més arribem a les persones no sensibles a la natura que busquen un zoo en el sentit d’un parc d’atraccions.

Una vegada ens visiten i participen en les activitats educatives que oferim els sensibilitzem cap a la necessitat de la protecció del medi ambient.

Per què Zoo

Altres opcions d’identificació:

Santuari

El santuaris cuiden habitualment dels animals domèstics i una gran part d’animals de granja.

Lluiten per sensibilitzar les persones del patiment dels animals i proposen vies alternatives als nostres costums – com, per exemple, hàbits alimentaris.

El seu objectiu es centra en la defensa dels drets dels animals.

Nosaltres sentim compassió pel patiment dels animals i fem tot el possible per ajudar-los, però la nostra manera de treballar, de comunicar i en general els nostres objectius són llunyans als d’un santuari.

La realitat de la vida salvatge no és idíl·lica. És una lluita diària per sobreviure. A demés aplicar criteri humà a la natura i als animals que en viuen pot tenir unes conseqüències catastròfiques per tot ecosistema.

La nostra tasca més important és educar, educar, educar… Donar a les persones que volen ajudar a la natura el coneixement i les eines correctes.

Protectora d’animals

Habitualment es tracta d’un lloc on arriben animals domèstics com gats i gossos. Nosaltres cuidem animals salvatges.

Refugi d’animals

Els refugis cuiden tan dels animals domèstics com els animals salvatges. Però la paraula refugi cobreix només una part de la nostra tasca.

Els refugis habitualment no estan oberts al públic:

Aquest fet es justifica amb que els animals es mereixen tranquil·litat, però la nostra experiència ens diu que gran part dels animals que habiten en un refugi són animals mansos (improntats) i el contacte regular amb humans és necessari pel benestar de l’animal.

La part educativa de trobar-se amb un animal en condicions de vida obligatòria en captivitat causa un efecte profund en els visitants i com a conseqüència una sensibilització eficaç dels visitants cap a la problemàtica de la fauna salvatge.

Qui som i què fem?

Amb bona fe i total dedicació seguim lluitant per un futur millor pels animals salvatges en nom del Zoo del Pirineu.

Esperem que les persones ens percebin com “ el nostre zoo català”, un zoo del segle 21 que és tal i com desitjaríem que fossin tots i que estiguin orgullosos de nosaltres.

Gràcies per la vostra comprensió, amics!

Zoo del Pirineu