Devolució

Reembossament

Canvi de dia

Guia complerta sobre com demanar una devolució de diners o un canvi de data de la teva visita al Zoo del Pirineu.

Contacte

+34 610 75 02 24
Fundació Zoo del Pirineu
Crta. L-401, km 35
25283 Odèn
Espanya

Causes meteorològiques

Reembossament i canvi de data per causes meteorològiques

El Zoo del Pirineu està obert tots els dies de l’any.

Malgrat això, hi ha moltes activitats que es fan a l’exterior i estan condicionades pel clima. Els responsables del Zoo del Pirineu vetllen per la seguretat dels visitants i la dels animals que habiten el parc. Par aquesta raó a vegades no es poden desenvolupar les activitats com està previst.

Pluja

En cas de pluja lleugera i curta podem fer totes les activitats previstes.

Però si plou fort i durant molt de temps als ocells se’ls mullen les plomes i no poden volar. A més va en contra de la seva naturalesa volar mentre plou molt.

Activitats que es poden fer:
Activitats que no es poden fer:

Vent fort

El vent és un problema molt seriòs al nostre parc. Hi ha activitats que no es poden fer si bufa un fort vent. Estar a l’exterior i patir les fortes ratxes de vent podria ser fins i tot perillós pels nostres visitants, ja que poden volar pedres de la mida d’una moneda de 2€. Sense exagerar.

Activitats que es poden fer:
  • Toca toca (a l’interior)

  • Fotografiar animals (a l’interior o a l’exterior)

  • Experiència rapinyaires (els ocells es fan volar a l’interior)

Activitats que no es poden fer:

Neu

Previsió de nevada

En cas de previsió de nevada nova recomanem no visitar el Zoo del Pirineu per raons de la seguretat vial. La carretera és perillosa amb neu, ja que a vegades passen hores sense que passi la màquina llevaneu.

Neu “vella”

En cas de neu ja caiguda i després de que les carreteres hagin estat netejades, podeu visitar el parc i participar en totes les activitats previstes.

Com gestionar la devolució de diners o el canvi de dia per raons meteorològiques.

Previsió de temps al Zoo del Pirineu dels propers 7 dies

Has comprat entrades en línia amb antelació i la previsió de temps no pinta bé?

Si  veiem que pel dia de la teva visita hi ha previsió meteorològica que no permeti dur a terme totes les activitats que vas escollir, ens posarem en contacte amb tu mitjançant correu electrònic que vas indicar a la reserva.

A més, si tens dubtes sobre el temps que farà al Zoo del Pirineu pel dia que ens vulguis visitar, ens pots trucar, enviar-nos un correu electrònic o un WhatsApp.

Et donarem les opcions següents:

  1. Canviar gratuïtament la data de la teva visita.
  2. Si no pots venir cap altre dia et reembossarem l’import sencer de les entrades mitjançant una transferència bancària.

Si estàs al parc i no es pot fer alguna de les activitats escollides a causa de mal temps tens diverses possibilitats:

1. Val gratuït

Et donarem un val gratuït per poder venir qualsevol altre dia per gaudir de l’experiència.

Aquest val té una validesa de 12 mesos des del dia d’emissió i inclou l’entrada al parc i totes les activitats que hagis pagat, i que no hagis pogut fer al final.

Això vol dir que si, per exemple, assisteixes a l’espectacle i 10 minuts abans d’acabar comença a ploure en ruixats, podràs venir gratuïtament un altre dia. Fins i tot l’any següent, però sempre que vinguis abans de que caduqui el val, i podràs tornar a gaudir de l’espectacle.

2. Reembossament dels diners

Si no pots venir a visitar-nos cap altre dia et retornarem la diferència del preu de les activitats que no hagis pogut fer en efectiu a la taquilla del parc.

Com funciona?
Per exemple: a la taquilla pagues 1 Entrada al parc + 1 Toca toca + 1 Espectacle pel preu total de 5 + 7 + 8 = 20€
Assisteixes al Toca toca i a la visita guiada però no pots acabar de veure espectacle. En aquest cas et reembossarem 8€ , el preu que has pagat per l’espectacle.

Si has comprat les entrades en línia, has pagat 5 + 5 + 7 =17€. En aquest cas et tornaríem 7€, que és el preu en línia de l’espectacle.

Causes personals

Reembossament i canvi de data per causes personals dels visitants

Avís amb 48 hores d’antel·lació

Si ens avises amb un mínim de 48 hores abans de que comenci l’activitat pots canviar gratuïtament el dia de la teva visita o demanar el reembossament de l’entrada.

Avís amb menys de 48 hores d’antelació

Si ens avises amb menys de 48 hores d’antelació pots canviar gratuïtament el dia de la teva visita o demanar una devolució dels diners. En aquest cas et retornarem un 60% del preu de l’entrada.

Aquesta mesura és deguda al fet que no tindrem prou temps per poder oferir les entrades a altres clients i conseqüentment perdem els ingressos que tant urgentment necessitem per poder cuidar dels animals desafortunats del nostre parc.

No avisar i no venir

Si no vens a l’hora de l’activitat i no ens avises a priori, desgraciadament, no tindràs dret al reembossament ni al canvi de data de la teva visita.

Com gestionar la devolució dels diners o el canvi de dia per raons personals dels visitants.

Ens pots avisar per correu electrònic, WhatsApp o amb una trucada telefònica. En cas que no puguem atendre la trucada i, conseqüentment, sortís el contestador, pots deixar un missatge de veu.

Guardarem les teves entrades i, a més a més, el teu contacte en una carpeta a part. Aleshores tindràs 6 mesos per venir a visitar-nos. Abans de venir no t’oblidis d’avisar-nos per tenir les teves entrades preparades.

Una vegada s’acabin els 6 mesos de la visita planificada originalment les teves entrades caducaran.

Segons el temps d’antelació de l’avís tens dret a la devolució del 100% o del 60% del preu total de les entrades.

1. He comprat entrades en línia

Et reembossarem els diners a la targeta amb la qual hagis fet el pagament.

2. He rebut un val regal

El reembossament es farà només a la persona que hagi realitzat el pagament. En aquest cas la devolució de diners es fa mitjançant una transferència bancària.

Forces majors

Devolució de diners o canvi de data per forces majors

En cas de que el Zoo del Pirineu no pugi dur a terme les activitats planificades a causa de forces majors, tens dret a canviar el dia de la teva visita o demanar la devolució del valor íntegre de les entrades que hagis adquirit.

No cal que ens avisis prèviament, sinó que tindràs fins a 10 dies després de la teva visita planificada per posar-te en contacte amb nosaltres. Una vegada passat el termini de 10 dies des de la data prevista de la teva activitat vencen els privilegis i, si no t’has posat en contacte amb nosaltres, perdràs el dret de demanar tant el reembossament com el canvi de data.

Canviar la data de la teva visita

Funciona igual que el canvi de data per raons personals, però el període dels 6 mesos de validesa d’aquesta oferta començarà a partir del dia que s’acabin els inconvenients causats per la força major.

Això vol dir, amb un exemple: havies comprat entrades pel dia 16.03.2020 però en aquell moment hi havia l’ordre del confinament causat per la pandèmia del COVID-19. El confinament va acabar el dia 05.06.2020. Llavors tindràs fins el dia 05.12.2020 per venir a visitar-nos aprofitant les entrades adquirides originalment pel dia 16.03.2020.

Reembossament

Pots sol·licitar la devolució íntegra del preu de les entrades adquirides. T’ingressarem els diners al compte que ens indiquis. Si tens un val regal ha de demanar la devolució de diners la persona que va fer el pagament del val. Per més informació sobre els Vals regal segueix aquest enllaç:

Regalar experiències
0%
DESCOMPTE

Places limitades. Assegura la teva assistència avui mateix.

Fins a un 25% de descompte si compres l’entrada en línia.

COMPRA ENTRADES EN LÍNIA