Project Description

Òliba | Josep Maria

El nostre benjamí

Josep Maria és un mascle d’òliba.

Es l’últim fill d’una parella vella d’òlibes de les quals cuidem al Zoo del Pirineu. La seva mare posava ous però no els incubava. Per aixó haviem de traslladar ous dins d’una incubadora i es allà on va néixer el Josep María i les seves germanes Maria Dolors i Maria Claustre.

  • Data de naixement: 15.08.2016
  • Lloc d’origen: Zoo del Pirineu

  • Que li agrada? Gaudir de sol.

  • Que no li agrada? Esforcar-se.

  • Experiència professional: Exhibició de vol / Zoo va a l’escola / Curs de falconeria

Josep María es un petit gandul i preferiría rebre menjar cada dia sense esforçar-se volant. Amb entrenament diari assegurem que no s’oblidi de la seva natura d’au rapinyaire. Ha de tenir clar, que per menjar s’ha de volar.

Foto: Mireia Pàmies

CURIOSITATS SOBRE EL JOSEP MARIA

El Josep Maria no va poder creixer amb els seus pares i arran des del petit es va acostumar a les persones. Ho eren justament els nostres visitants qui li donaven de menjar.

Desde petitonet participava en l’activitat Toca-toca on els visitants amb un dit podrien acariciar aquesta minicreatura.

A llarg de les setmanes seguents el seu cos es va començar a cobrir amb plomisol calent i seguidament amb plomes definitives. Aleshores vam començar amb entrenament i el Josep Maria es va incorporar a l’exhibició de vol on actua fins avui dia juntament amb la seva germana Maria Dolors.

Espectacle amb animals
Vola o no volar? Això és la guastió. Pensa el Josep Maria durant la demostració de vol de les aus rapinyaires al Zoo del Pirineu.

Foto: Albert Codina

Experiència rapinyaires
Experiència rapinyaires
Amb òliba Josep Mari els participant practiquen la dinàmica de vol: volar – ateritzar – mengar.

Foto: Albert Mazarico

Toca toca
Toca toca
El Josep María va participar en el Toca-toca ja desde una modesta edat de 5 dies. Avui dia participa en Zoo va a l’escola.

Foto: Lluís Barniols

Ajuda’ns a ajudar als animals ferrits o maltractats.

Consulta els animals que esperen a un padrí.

APADRINAR ANIMALS